Personel Eğitimleri Devam Ediyor...

30.01.2017 ,Pazartesi 10:11

Antalya Valiliği Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Bürosu (CEUPA) ve Kamu Görevlileri Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği işbirliğiyle, 23-27.01.2017 tarihleri arasında 5 tam gün (30 saat) süreli “Avrupa Birliği Hibe Programlarına Yönelik Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi”ne katılım gösterilmiştir.

Düzenlenen Proje Döngüsü Yönetimi Eğitim programı, proje kültürü ve hibe mekanizmaları hakkında bilgi sahibi olmak isteyen kamu ve diğer sektör çalışanları ve yöneticilerinin Avrupa Birliği gibi uluslararası ve Kalkınma Ajansları gibi ulusal hibe sağlayıcılarının desteklerinden en üst seviyede yararlanabilmeleri için uygulama temelli tasarlanmıştır. Eğitim ile kurumlarımızın insan kaynağının hibe sağlayıcı kurum ve kuruluşlara proje hazırlama ve proje uygulama süreçlerini yönetme kapasitelerinin artırılması hedeflenmiştir.

30 saatlik Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimine tam katılım sağlayanarak:

• Proje konsepti ile projelerin hazırlanma ve uygulama süreçlerinin değişik aşamaları konusunda güçlü bir anlayışa sahip olunmuştur.

• Proje hazırlama tekniklerini öğrenilerek, proje teklifleri geliştirmek için gereken bilgi ve beceriyi edinilmiştir.

• Projeye dayalı çalışma kültürünü tanınarak, yerel düzeyde uygulanan AB projelerinin tematik alanları hakkında bilgi sahibi olunmuştur.

• Yerel düzeyde yararlanılabilecek hibe fırsatları ve AB hibe programlarına nasıl başvuru yapılabileceği hakkında bilgi sahibi olunmuştur.

• AB hibelerinin yönetimi konusunda Türkiye’de faaliyet gösteren önemli kurumlar ve hibelerin yönetimi ile ilgili prosedürler hakkında bilgi sahibi olunmuştur.

• AB projeleri hazırlama ve uygulama aşamalarında karşılaşılan sorunlar ve çözüm yolları ile kaliteli ve başarılı projeler için pratik ipuçlarını öğrenilmiştir.