Çanakkale Belediyesi Kariyer ve İş Geliştirme Ofisi

Çağımızda sosyal belediyecilik anlayışı artık daha çok konuyu ele almayı gerektirmektedir. Bu konuların başında istihdam yer almaktadır. Küreselleşme ve beraberinde getirdiği hızlı teknolojik gelişmeler, ana aktörü “insan” olan işgücü piyasasını daha da değişken hale getirmiştir. Bu kapsamda kurulan Çanakkale Belediyesi Kariyer ve İş Geliştirme Ofisi istihdam oranın arttırılması açısından ilimizde yer alan önemli bir değerdir.

VİZYONUMUZ

• Orta ve uzun vadede bölgede tespit edilecek ihtiyaçlar doğrultusunda mesleki eğitimler vermek,
  • İş bilen insanlar yetiştirip iş gücü verimliliğini arttırmak,
  • İşverenin iş geliştirmede ihtiyaç duyacağı bilgileri önceden tespit edip bu konuda onları çeşitli seminer ve yöntemlerle bilgilendirmek,
  • Gelecek nesillerin okul çağında meslek yönlendirmesine katkı sunmak, mesleki eğitimlere yönelik projeleri takip edip bunların ilimize kazandırılmasını sağlamak.

HEDEFLERİMİZ

• İş arayan vatandaşlarımıza uygun iş imkânının sağlanması,
  • Kısa sürede kalıcı çözümlerin üretilmesi,
  • Başvurular, tecrübeler ve iş deneyimlerine göre yönlendirilmesi,
  • İşsizlik sorunun çözülmeye çalışılması.

OFİSİMİZ NASIL ÇALIŞIR ?

1. İş arayışında olan vatandaşımız ofisimize başvurur.
  2. Başvuru belgelerinde tüm özellikleri tespit edilir.
  3. İşçi arayan işverenlerimiz, talep ettiği personel ile ilgili özellikleri ofisimize bildirir.
  4. Ofis, aranan nitelikler doğrultusunda din, mezhep, köken ve görüş ayrımı yapmaksızın ''işe göre insan'' prensibiyle, aranan niteliklerle örtüşen vatandaşlarımızı işverenle buluşturur.
  5. Bölgede eksikliği hissedilen ara elemanı ise yapılan protokoller kapsamında mesleki eğitimlere tabi tutup, vasıflı eleman olarak iş gücüne katar.